Головна
Новини НПП
Механізми громадського контролю
Комунікація з громадськістю
Репрезентативні ділянки
Послуги
Садивний матеріал
Основні дані
Завдання НПП
Законодавство
Природні умови
Рослинність
Ліси
Тваринний світ
Птахи
Об'єкти неживої природи
Путівники
Туристичні маршрути
Публікації про НПП
Джерела інформації
Рекомендовані сайти
Фотогалерея
Відео
Контакти


Новини Національного природного парку “Сколівські Бескиди”

Щодо проведення охорони нересту форелі струмкової (05.10.2018 р.)

У зв’язку з нерестом форелі в осінньо – зимовий період з 1 жовтня по 31 грудня заборонено рибальство та добування водних живих ресурсів у гірських річках та струмках. З метою належного стану середовища перебування, шляхів міграції, а також охорони місць нересту форелі струмкової – жовтень, листопад, грудень цього року оголошені місяцями охорони цього виду риб. За порушення правил рибальства передбачається адміністративна та кримінальна відповідальність.

Читати далі ...»


Міжнародний день туризму відзначили сходженням на гору Парашка (02.10.2018 р.)

У межах відзначення Міжнародного дня туризму відбулось сходження на гору Парашка. Гора Парашка є найпопулярнішою височиною серед туристів – звідси можна побачити мальовничі краєвиди, які вражають своєю красою.

Читати далі ...»


Інформація щодо видачі дозвільних документів (лісорубних квитків) на проведення рубок поліпшення якісного складу за січень-вересень 2018 року (02.10.2018 р.)

Інформація-щодо-видачі-дозвільних-документів-лісорубних-квитків-за-січень-вересень-2018-року

Читати далі ...»


В НПП «Сколівські Бескиди» навчання з охорони праці – на першому місці (27.09.2018 р.)

В НПП «Сколівські Бескиди» навчанню з питань охорони праці приділяється постійна увага. І це стосується не тільки навчання робітників, але і інженерно-технічних працівників.

Читати далі ...»


27 вересня – Всесвітній день туризму (24.09.2018 р.)

Всесвітній день туризму заснований Генеральною асамблеєю Всесвітньої туристської організації в 1979 році в іспанському місті Торремоліно і відзначається щорічно 27 вересня. Ця дата була обрана в зв'язку з тим, що в цей день в 1970 році був прийнятий Статут Всесвітньої туристської організації. Указом Президента від 21 вересня 1998 року було встановлено, що 27 вересня в Україні щорічно відзначатиметься День туризму.

Читати далі ...»


НПП «Сколівські Бескиди» відвідали польські туристи (17.09.2018 р.)

Цими днями наш парк відвідали туристи з Польщі. Цю поїздку організовувало Biuro Obsługi Ruchu Turystycznego PTTK w Lublinie. Гості відвідали рекреаційний пункт «Водоспад на р.Кам’янка», а пізніше піднялись до озера «Журавлинного».

Читати далі ...»


Привітання з Днем працівника лісу! (14.09.2018 р.)

Читати далі ...»


Пожежонебезпечний період триває (04.09.2018 р.)


Незважаючи на те, що календарне літо завершилося осінь тішить нас гарною сонячною погодою та відсутністю опадів. А це сприяє підвищенню пожежної небезпеки в лісах та інших екосистемах. Питання охорони території парку від пожеж в цей період на першому місці. На даний час активізовано всю службу охорони території. Посилено патрулювання обходів та поновлено і збільшено запаси ПММ на випадок гасіння пожеж.

Читати далі ...»


Інформація щодо видачі дозвільних документів (лісорубних квитків) на проведення рубок поліпшення якісного складу за січень-серпень 2018 року (04.09.2018 р.)

Інформація-щодо-видачі-дозвільних-документів-лісорубних-квитків-за-січень-серпень-2018-року

Прес служба
НПП "Сколівські Бескиди"

Читати далі ...»


М’ЯТА ЗОЛОТИЙ ЮВІЛЕЙ (31.08.2018 р.)


Впродовж багатьох років на садибі Крушельницького лісництва вирощується м'ята. На даний момент вже маємо перцеву, ментолову і кучеряву. Вони дуже запашні, більшість з них містить багато ментолу. Та на цьому ми не зупиняємося і в пошуках нових видів у рамках проекту «Збереження карпатських пралісів» весною було придбано насіння м'яти «Золотий ювілей». Привернуло увагу ніжно-салатове забарвлення листя. Рослина багаторічна, невибаглива, зацвітає в перший сезон. Підходить для посадки в бордюри і контейнери, дозволяє створювати ефектні акценти в саду. Рослини декоративні весь сезон. Також використовується як лікарська і ароматична рослина. У їжу вживають свіжі і сушені листя, молоді пагони і квітки. Їх використовують для ароматизації чаю, різних напоїв, додають до салатів, овочевих і м'ясних страв. Висаджують на добре освітлених місцях. Віддає перевагу легким, дренованим ґрунтам.

Читати далі ...»