Головна
Новини НПП
Механізми громадського контролю
Комунікація з громадськістю
Репрезентативні ділянки
Послуги
Садивний матеріал
Основні дані
Завдання НПП
Законодавство
Природні умови
Рослинність
Ліси
Тваринний світ
Птахи
Об'єкти неживої природи
Путівники
Туристичні маршрути
Публікації про НПП
Джерела інформації
Рекомендовані сайти
Фотогалерея
Відео
Контакти


Збираючи гриби пам’ятайте про небезпеку…

Липень-вересень -- найгарячіша пора для грибників. Гриби - це дарунок лісу, але водночас вони є небезпечним продуктом харчування. Щоб не трапилася біди, необхідно добре розрізняти їстівні гриби, не класти до кошика невідомі гриби, не збирати переспілих, трухлявих грибів.
DSC04081

DSC04189
Поради збирачам грибів:
- збирайте гриби рано-вранці, коли вони свіжі та міцні;
- не кладіть до кошика гриби, в яких ви сумніваєтесь;
- вдома ще раз перегляньте всі зібрані гриби, отруйний або невідомий вам гриб одразу ж викиньте;
- якщо ви знайшли їстівні гриби, а поруч з ними ростуть отруйні або невідомі вам, не збирайте ці гриби (можлива їх мутація чи запилення отруйними спорами);
- ніколи не пробуйте сирих грибів, в яких ви сумніваєтесь;
- зібрані гриби необхідно добре промити і в цей же день приготувати;
- варити всі гриби треба як мінімум у двох водах.
ПАМ’ЯТАЙТЕ!
Гриби – не тільки смачний, але й небезпечний продукт харчування, який може призвести до отруєння, а іноді й до смерті.

Ірина Лях,
науковий співробітник
НПП "Сколівські Бескиди"

Коментарі

Ім’я або нік
Пошта
Сайт